Paralympisch kampioen Jeroen Kampschreur gehuldigd

Paralympisch kampioen Jeroen Kampschreur gehuldigd

LEIDERDORP – De paralympische skiër Jeroen Kampschreur pakte een gouden medaille op de Supercombinatie tijdens de Paralympische winterspelen in PyeongChang. Donderdagmiddag werd hij in Leiderdorp gehuldigd voor deze uitzonderlijke prestatie.

Zitskiën

De 18-jarige Jeroen werd geboren zonder scheenbenen en zit in een rolstoel, maar dat weerhield hem niet te gaan sporten. Hij deed eerst aan rolstoelbasketbal en richtte zich daarna op zitskiën. Op het wereldkampioenschap para-alpineskiën in 2017 won hij drie gouden medailles.

Op de thee bij de koning

In PyeongChang voegde hij vorige maand nog een Paralympische gouden plak toe aan zijn prijzenkast. Eerder mochten Kampschreur en de andere Paralympiërs al op de thee bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Paleis Noordeinde, waar alle medaillewinnaars werden geridderd.

 Zilveren erespeld

Leiderdorp is apetrots op de topsporter, dat werd meer dan duidelijk donderdagmiddag tijdens zijn huldiging. Vrienden, familie, belangstellenden en pers kwamen op het Leiderdorps gemeentehuis bijeen om Jeroen in het zonentje te zetten. Op het stadhuis prees burgemeester Driessen Jeroens prestaties en doorzettingsvermogen veelvuldig en overhandigde hem de zilveren erespeld van de gemeente Leiderdorp. “Aan een jongen geef je geen bloemen, dus deze zijn voor je moeder!” zei de burgemeester terwijl ze Jeroens trotse moeder een grote bos aanreikte.

Mooie woorden van de coaches

De huldiging werd voorgezet in Brasserie Park, waar Jeroen onder veel belangstelling heen reed met muzikale begeleiding van marchingband Tamarco. Bij Park waren er mooie woorden van de coaches van Jeroen, en een verrassing van sponsor Luxaflex: zijn volledige huis wordt voorzien van nieuwe raambekleding naar keuze. Én ze blijven hem voorlopig sponsoren!

Foto’s: J2TV / Fleur de Haas

reacties