Bestuurslid Quintus op non-actief om verdenking aanranding

Bestuurslid Quintus op non-actief om verdenking aanranding

LEIDEN – De penningmeester van studentenvereniging Quintus is tijdelijk op non-actief gesteld. Dat gebeurde op eigen verzoek nadat naar buiten kwam dat hij meerdere meisjes dronken gevoerd en aangerand zou hebben.

“Hij begon mij te regelen”

De beschuldigingen aan het adres van de penningmeester kwamen naar buiten na een brief van vijf disputen, waarin bij het bestuur om opheldering wordt gevraagd. De voorzitters van disputen JoJo, Sjap Eisjedies, Olympus, Amigos en Vampierelles stellen in hun schrijven dat er een getuigenis is van onzedelijk handelen door de penningmeester.

Getuigenis uit brief disputen: “Hij begon mij te regelen, wat ik niet wou, maar ik kon er niet zo veel tegen doen, want hij duwde me de hele tijd daar tegen de muur zodat ik niet weg kon. Hij zat ook de hele tijd aan mijn billen en borsten en probeerde onder mijn rokje te komen. Uiteindelijk heb ik maar mijn nummer gegeven om van hem af te komen en toen ben ik door de nooduitgang daar weggevlucht. […] Het feit dat wij als vereniging gerepresenteerd worden door iemand die ongewenste intimiteiten bij verenigingsleden uitvoert is beschamend en ronduit walgelijk.”

Reactie bestuur

Het bestuur reageert via de website: “Wij zijn geschrokken van de inhoud van de brief die ons gisteren een uur voor de ledenvergadering onder ogen is gekomen. In de brief wordt gesproken over een incident van ongewenst, intimiderend gedrag waarbij een vrouwelijk lid van onze vereniging alsmede een bestuurslid betrokken was. Dit incident heeft voor het huidige bestuursjaar plaatsgevonden en was bij het bestuur niet bekend.”

Verder stelt het bestuur wel op de hoogte te zijn geweest van twee andere incidenten die in de brief worden aangehaald. Ook daarin zou de penningmeester, toen nog geen bestuurslid, over de schreef zijn gegaan. “Toentertijd is het Bestuur met de twee vrouwelijke leden en het desbetreffende bestuurslid in gesprek gegaan. De twee vrouwen gaven aan dat het voor hen goed afgehandeld was en de betrokken personen zijn daarna op goede voet verder gegaan. Het Bestuur heeft in dat vertrouwen geen verdere acties ondernomen,” zo wordt gemeld op de site van Quintus.

Foto: PPCRN

reacties