Petra Borst is nieuwe voorzitter Rode Kruis Leiden e.o.

Petra Borst is nieuwe voorzitter Rode Kruis Leiden e.o.

LEIDEN – Rode Kruis Leiden e.o. heeft een nieuwe voorzitter. Petra Borst volgt Henny Keereweer op met ingang van 1 januari.

Groeien en bloeien

Het districtsbestuur Hollands Midden van het Nederlandse Rode Kruis heeft met ingang van 1 januari Petra Borst benoemd tot voorzitter van de afdeling Leiden e.o. Petra verheugt zich op haar nieuwe functie:

“De rol van voorzitter zie ik als dienend en verbindend. Dat past bij het karakter van het Rode Kruis en bij mij als persoon. Mijn ambitie is om in een plezierige samenwerking met de vrijwilligers en het bestuur het Rode Kruis Leiden e.o. nog verder te laten groeien en bloeien en de samenwerking op te zoeken met omliggende afdelingen.”

 

 

 

 

Ruime bestuurlijke ervaring

Petra Borst heeft aan de Universiteit van Leiden Nederlands recht gestudeerd en werkt als officier van justitie bij het Openbaar Ministerie Amsterdam. Zij heeft een ruime bestuurlijke ervaring, onder meer als voorzitter van het VVD-bestuur Leiden en de Waterschapscentrale Rijnland, en als Gemeenteraadslid in Leiden.

Gerust hart

Henny Keereweer was sinds mei 2015 voorzitter van Rode Kruis Leiden e.o., maar verhuist binnenkort naar Zeeland. Hij is in zijn nopjes met zijn opvolger. “Aan Petra Borst draag ik in het nieuwe jaar met een gerust hart de voorzittersfunctie over”, zegt de huidige voorzitter. “Petra is een jonge vrouw met een groot netwerk in Leiden. Een mensenmens die oog heeft voor iedereen en scherp inzicht in onderlinge verhoudingen. Die samenwerken voorop stelt. Ik ben super blij dat ze het stokje van mij overneemt. Voor zo’n prachtige organisatie als het Rode Kruis is, blijf ik graag beschikbaar. Mogelijk ga ik iets op landelijk niveau doen.”

Foto’s: Rode Kruis Leiden e.o. 

reacties