Featured Video Play Icon

Peurbakkentocht 2018: dit zijn de juryleden en de speaker

LEIDEN – De Peurbakkentocht belooft ook dit jaar weer een spetterend feest te worden. Tegenover Leiden.TV onthult organisator Nilles Raken wie er in de jury zitten. En wie dit jaar de rol van speaker op zich neemt nu Erwin Roodhart is uitgeschakeld.

Jury van 2018

Overal in de stad hangen al de aankondigingsborden voor de Lakenfeesten. Deze editie vindt plaats tussen 21 en 24 juni. De Peurbakkentocht is voor veel Leidenaren het hoogtepunt van de festiviteiten. Ieder jaar kiest de jury van het afgelopen jaar de nieuwe juryleden. Dit jaar mogen Jaap de Witte, Tom Onderwater, Laura Moerer en Martijn Braat. Het vijfde en laatste jurylid wordt later bekend gemaakt.

Nieuwe speaker

De afgelopen jaren werd de Peurbakkentocht van live commentaar voorzien door Erwin Roodhart, in het dagelijks leven Centrummanager van Leiden. Door ziekte is Roodhart de afgelopen maanden uitgeschakeld geweest en heeft hij zich niet kunnen voorbereiden op zijn rol als speaker. Gelukkig hoeven de kijkers langs de route niet zonder deskundig commentaar te zitten. Er is een nieuwe speaker gevonden in de persoon van Rik van der Geest, normaal werkzaam bij de Gemeente Leiden voor Sportstimulering en Verenigingsondersteuning.

reacties