Peuter alleen gelaten door moeder: agenten zorgen voor het ventje

Peuter alleen gelaten door moeder: agenten zorgen voor het ventje

LEIDEN – “Ik mocht niet mee van mama. Ze ging kleren kopen met mijn zus.” Dat zei een 3-jarig jongetje tegen agenten van Politie Leiden Noord toen ze hem alleen op een balkon aantroffen.

Mannetje overstuur op balkon

Politie Leiden Noord plaatste een vrij lang, ontroerend stuk proza op hun Facebookpagina. De schrijver van het bericht was duidelijk één van de agenten die aanwezig waren toen het kleine mannetje in zijn eentje werd gevonden. De agenten besluiten over het balkon te klimmen, omdat het mannetje overstuur is. Er blijkt verder niemand thuis te zijn.

Aan de praat

Wanneer de agenten op het balkon komen waar het ventje in zijn eentje zit, proberen ze hem gerust te stellen: “We zijn van de politie en we komen je helpen.” Ze raken met hem aan de praat en de peuter vertelt over de ruzies die zijn vader en moeder steeds hebben, dat zijn vader niet meer thuiskomt, dat hij hem mist, dat hij verdrietig is dat zijn vader niet meer in het grote bed slaapt.

Brandweerman Sam

“Ik voel dat ik een brok in mijn keel krijg!” schrijft de agent op Facebook. De agenten proberen het ventje wat op te fleuren en vragen naar zijn speelgoed. Het blijkt een stoer ventje en hij houdt van echte jongensdingen zoals superhelden. Dan gaat hij op de bank liggen en kijkt samen met zijn nieuwe geüniformeerde vrienden naar Brandweerman Sam.

Moeder weer thuis

Na een uur met het mannetje te hebben doorgebracht, kwam zijn moeder thuis. De peuter bleek twee uur lang alleen te zijn geweest. Het jongetje was blij zijn moeder te zien, de agenten niet. De zaak is overgedragen aan jeugdzorg en onze jeugd coördinator.

Foto: Archief J2TV

reacties