Picknick Festival hangt picknickmand aan de wilgen

Picknick Festival hangt picknickmand aan de wilgen

LEIDEN – Het Picknick Festival in het Van Der Werfpark is niet meer. Na vier jaar heeft de organisatie besloten te stoppen, vanwege tegenvallende inkomsten en… Het weer.

Combinatie van onzekerheid

“Na vier mooie jaren waarin we met trots veertien edities hebben mogen organiseren moeten we nu helaas melden dat we stoppen met Picknick Festival”, schrijft de organisatie op haar Facebookpagina. “De combinatie van de onzekerheid over de benodigde vaste financiële bijdragen en afhankelijkheid van het weer en daarmee de benodigde omzet tijdens het evenement zelf, maakt dat de risico’s voor 2018 te groot zijn.”

Picknick-nanny’s

Picknick Festival vond plaats op een serie zondagen in de zomer. Je legde je picknickkleedje neer en bracht zelf een gevulde picknickmand mee. Zo niet, dan kon je op het terrein terecht voor picknickgerelateerde zaken. Je kon kinderen spelletjes laten doen met de Picknick-nanny’s en zelf een beetje mijmeren met een live muziekje op de achtergrond.

Het laatste jaar vroeg de organisatie een paar euro entree. Dat wilden ze eigenlijk helemaal niet, maar het kosten/baten-plaatje was niet helemaal in balans.

Nederlandse zomers

En dan hebben we nog het weer. De Nederlandse weergoden zijn niet altijd even betrouwbaar; het kan hoogzomer zijn en toch aanvoelen als de eerste herfstdag. Vier zondagen in juli staan heus niet altijd garant voor droog met een zonnetje. Bij nat met bewolking, blijven de bezoekers weg, alsmede de inkomsten.

Een stukje mooier

Dit alles bij elkaar heeft de organisatie doen besluiten om te stoppen met het Picknick Festival.

“Wij zien geen mogelijkheden meer om het concept van dit festival recht te doen, zonder ingrijpende veranderingen die ons inziens niet passen bij dit sympathieke festival”, schrijven zij op Facebook. “Wij kijken terug op vier mooie jaren waarin we samen Leiden een stukje mooier hebben gemaakt.”

Foto: Archief J2TV

reacties