Pieter van der Werffestival: Leidens Ontzet voor middelbare scholieren

Pieter van der Werffestival: Leidens Ontzet voor middelbare scholieren

LEIDEN – Dit jaar nieuw tijdens Leidens Ontzet: het Pieter van der Werffestival. Een nieuw, cultureel festival speciaal voor middelbare scholieren uit Leiden en omliggende gemeenten.

Eric Filemon

Het festival was een wens van Mr. Minikoraal himself, Eric Filemon. Tijdens zijn afscheid vorig jaar als bestuurslid van de 3 October Vereeniging uitte Filemon de wens dat ook middelbare scholieren actief betrokken zouden worden bij de viering.

Open podium

De eerste editie van het Pieter van der Werffestival vindt plaats op dinsdag 2 oktober, van twee tot vijf uur ’s middags, in de tuin van Museum
Volkenkunde in Leiden. Het festival heeft de vorm van een open podium; scholieren worden uitgenodigd om met acts aan dit evenement deel te nemen en de beste acts worden bekroond met de Pieter van der Werfprijs 2018.

Talent

Deelnemers aan dit open podium voor jongeren in de leeftijdscategorie 12-19 jaar kunnen laten zien wat zij aan talent in huis hebben. Dat kan in groepsverband of solo, in combinatie met klasgenoten of met vrienden van buiten school. Alle culturele optredens zijn welkom, dus scholieren kunnen zich bijvoorbeeld inschrijven met een muziek- of dansoptreden, een kunstwerk om tentoon te stellen of een poëzievoordacht.

Achter de schermen

Ook worden leerlingen uitgenodigd die op andere wijze met hun talent willen bijdragen aan het festival. Bijvoorbeeld omdat ze goed zijn in podiumtechniek, decoratie, catering of hand- en spandiensten achter de schermen. Op die manier wordt het niet alleen een festival voor, maar ook door scholieren.

Pieter van der Werfprijs

Het culturele festival voor middelbare scholieren wordt georganiseerd in het kader van de Pieter van der Werfprijs, vernoemd naar de ‘heldhaftige’ burgemeester tijdens het Beleg van Leiden. Deze prijs werd in het leven geroepen bij het afscheid van bestuurslid Eric Filemon. Een deskundige jury onder zijn leiding zal de mooiste, meest inspirerende of opmerkelijkste optredens bekronen.

Inschrijven

Inschrijven van optredens kan tot 15 september 2018 via de website van de 3 October Vereeniging. Lees daar ook de voorwaarden voor deelname. Scholieren die willen bijdragen aan alles rondom het festival kunnen een mailtje sturen.

Beeld: 3 October Vereeniging

reacties