Pieter van der Werfprijs: eerbetoon aan Eric Filemon

Pieter van der Werfprijs: eerbetoon aan Eric Filemon

LEIDEN – Eric Filemon heeft na bijna 30 jaar afscheid genomen van de 3 October Vereeniging. Als afscheidscadeau kreeg hij een prijs, die ‘zijn’ naam draagt.

Bedenker van het Minikoraal

29 jaar lang zette Eric Filemon zich met hart en ziel in voor de 3 October Vereeniging. Eerst 14 jaar in de commissie Optocht & Taptoe, de laatste 15 jaar maakte hij deel uit van het bestuur. Voor Filemon werd het tijd om het stokje over te dragen en iets meer rust te nemen.

Maar helemaal stoppen doet hij natuurlijk niet. De bedenker van het Minikoraal blijft betrokken bij het enorme kinderzangfeest. En zeg nou zelf, wat is het Minikoraal zonder Eric Filemon in de rol van burgemeester Pieter van der Werf?

Pieter van der Werf Prijs

Als afscheid kreeg Filemon dan ook een heel bijzonder cadeau: de 3 October Vereeniging heeft de Pieter van der Werf Prijs in het leven geroepen. Deze prijs, waaraan een geldbedrag verbonden is, zal vanaf nu jaarlijks uitgereikt worden aan scholen, klassen of instellingen die een bijdrage leveren aan het betrekken van kinderen en tieners bij de viering van Leidens Ontzet. Filemon was zichtbaar ontroerd door het gebaar.

Foto’s: Emile van Aelst

reacties