Plastic Soup Surfer peddelt 1200 km Rijn af

Plastic Soup Surfer peddelt 1200 km Rijn af

LEIDEN – Surfboard aan de voeten, peddel stevig in de hand… Merijn Tinga, alias de Plastic Soup Surfer, gaat donderdag een nieuwe uitdaging aan. De kunstenaar wil in precies één maand de volledige lengte van rivier de Rijn doorpeddelen.

Van oorsprong naar zee

Donderdag rijdt hij naar de Zwitserse Alpen, waar de Rijn ontspringt, om in een maand tijd de 1200 kilometer lange rivier helemaal door te peddelen, tot de Rijn opgaat in de Noordzee. De actie heet heel toepasserlijk Source2Sea. Tinga peddelt op een board gemaakt van -wederom- plastic afval. Met de actie wil Merijn Tinga aandacht vragen voor het vele plastic afval dat in het milieu terechtkomt en ronddrijft. Daarnaast wil hij met name bedrijven wijzen op hun verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat hun plastic afval niet meer in de natuur terechtkomt.

Kunst en water

Tinga verbindt al jaren zijn kunst met zijn andere grote passie: water. Schoon water, welteverstaan. Hij surfte al langs de Nederlandse kust op een surfboard gemaakt van plastic flesjes, hij stak in een recordpoging de Noordzee over, hij bood de Tweede Kamer een petitie aan om statiegeld op plastic flesjes voor elkaar te krijgen en bouwt enorme kunstwerken van afvalplastic.

Foto: Merijn Tinga via Facebook

reacties