Scylla was zó dichtbij, maar nu niet meer

Scylla was zó dichtbij, maar nu niet meer

LEIDEN – Zo dichtbij en toch nèt niet. De finale was in zicht, maar het Leidse Scylla werd er zondag toch uitgetafeltennist door Enjoy & Demploy uit Zoetermeer.

Het kortste eind

Toch weer Enjoy & Deploy. Dat was de conclusie in Zoetermeer na de beslissingswedstrijd in de play-offs van de eredivisie tafeltennis. Ondanks de steun van de fanatieke supporters trok Scylla zondag in de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen Enjoy & Deploy met 3-1 aan het kortste eind.

Geen vat op het spel

Afgelopen week startte Enjoy & Deploy in de verloren thuiswedstrijd nog met Borna Kovac. Ditmaal koos men ervoor om te starten met Martin Khatchanov. Het bleek een goede keuze. Khatchanov had in zijn openingswedstrijd weinig moeite met Olivier Altenburg. Wat Altenburg ook probeerde, hij kreeg geen vat op het spel van Khatchanov. Het supertalent dicteerde het spel en kwam geen moment in de problemen. Zonder een game te verliezen zette hij Enjoy & Deploy op voorsprong.

Kopmannen

Daarna was het de beurt aan beide kopmannen, Kazeem Nasiru en Borna Kovac. Net als afgelopen week was het een partij met kansen voor beiden, en net als vorige week kwam het weer aan op een vijf-setter. Anders dan vorige week was dat het echter ditmaal Kovac die de partij naar zich toetrok; 11-7 in de beslissende vijfde game.

Hoop na de pauze

Na de pauze kreeg Scylla toch weer hoop. Gerard Bakker jr. pakte vrij eenvoudig zijn partij tegen Stefan Tromer. Waar Bakker sterk en geconcentreerd speelde zat er weinig systeem in het spel van de jonge Tromer, die misschien toch iets te veel onder de indruk was van de entourage.

Partij met verschillende gezichten

De partij tussen Kazeem Nasiru en Martin Khatachanov bracht uiteindelijk de beslissing. Het werd een partij met verschillende gezichten waar dan weer Nasiru de overhand had en dan weer Khatchanov. In de beslissende vijfde game liet Khatchanov andermaal zijn klasse zien. Met 11-8 pakte hij de wedstrijd en bracht daarmee Enjoy & Deploy de zo gewenste en uiteindelijk ook verdiende  finale.

Einde van de strijd

Voor Scylla eindigt hiermee de strijd om het kampioenschap. Enjoy & Deploy kan zich opmaken voor de finale voor het landskampioenschap op 14 mei in Hilversum. Tegenstander is dan Itass/DTK dat eerder de halve finale van de play-offs won van Smash ’70.

Foto: Wim de Leeuw

reacties