Play-offs in zicht voor Scylla

Play-offs in zicht voor Scylla

LEIDEN – Dat zowel de heren als de dames van Scylla eredivisie spelen, is al heel wat. Maar na afgelopen weekend komen de playoffs wel héél dichtbij voor de Leidse tafeltennisvereniging.

Flitsende forehand

De mannen ontvingen thuis hun concurrent Salamanders. In de openingspartij zette Kazeem Nasiru meteen de toon. Met 3-0 gaf hij Bas Hergelink geen kans om in de wedstrijd te komen. De volgende partij mocht er ook wezen. Olivier Altenbrug pakte de eerste game (11-5) van Casper ter Luun. Daarna was het echter de beurt aan ter Luun die vandaag zijn grote klasse liet zien. Met snoeihard spel en flitsende forehand en backhand trok hij de wedstrijd weer in evenwicht.

Wat volgde was een wedstrijd die bol stond van de spanning. Gerard Bakker Jr. kwam eerst op achterstand (10-12) tegen Jamshid Sedigh maar won vervolgens de volgende twee games met wederom slim spel.  Sedigh zag enkele van zijn services afgekeurd en raakte duidelijk geïrriteerd. Toch wist hij de vierde game te pakken. De slotgame was er een om in te lijsten. Na een achterstand te hebben goedgemaakt trok Bakker onder gejuich van het thuispubliek de vijfde game met 12-10 naar zich toe. Terwijl het publiek dacht dat Scylla door zou drukken draaide echter Salamanders de rollen om. Eerst won ter Luun met wederom sterk spel in 5 games van Nasiru. Doordat Bakker vervolgens geen vat kreeg op het spel van Hergelink keek Scylla opeens aan tegen een 2-3 achterstand.

In evenwicht

Alle druk kwam daarmee op de schouders van Altenburg, die daar echter uitstekend mee om wist te gaan. Het 3-0 (11-8, 11-8, 11-4) versloeg hij Sedigh; een belangrijke overwinning. Hiermee was het de tweede keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Belangrijk was het dat hij de partij met 3-0 naar zich toe trok. In games valt de balans daarmee net uit in het voordeel van Scylla. Over de twee wedstrijden heeft Scylla één game meer gewonnen, zodat wanneer beide teams uiteindelijk op evenveel punten uitkomen het toch Scylla zal zijn die voor de play-offs in aanmerking komt. Salamanders zal dus 4 punten moeten inlopen op Scylla om nog kans op de play-offs te hebben.

Volgende week moet Salamanders het opnemen tegen de nummer drie van de competitie, Smash ’70. Daarna zullen alle ogen gericht zijn op de slotdag van de competitie. Op 9 april speelt Salamanders dan uit tegen Westa. Scylla mag op hetzelfde moment in eigen huis het karwei afmaken tegen Klimaatgroep Stars.

De knop om

De vrouwen van Scylla gingen zondag in Nieuwegein op bezoek bij VTV, de sterker nummer 2 van de eredivisie. Dong-Li had weinig moeite met Esmee van Marwijk en Marlotte Staps (beide keren 3-0). Aan Leidse kant was het Kim Vermaas die makkelijk overeind bleef. Sanne de Hoop kwam er niet aan te pas (5-11, 4-11, 7-11). Tegen Vera van Boheemen verloor Vermaas nog wel de eerste game. Maar bij een 8-3 achterstand in de tweede game ging de knop om. Vermaas won de game met 11-9 en pakte vervolgens ook de volgende games makkelijk (6-11 en 4-11 winst).

Esmee van Marwijk en Marlotte Staps kwamen in hun overige partijen niet tot winst. Marlotte Staps begon uitstekend in haar wedstrijd tegen van Boheemen maar moest na een spannende openingsgame (verlies met 17-15) toch haar meerdere erkennen. Esmee van Marwijk wist nog een game te winnen van de Hoop maar daar bleef het bij.

Plaatsing in eigen hand

Ondanks het verlies met 4-2 deed het team echter uitstekende zaken. Het goede nieuws voor Scylla was namelijk dat concurrent Lybrae Heerlen met 6-0 hard onderuitging tegen koploper Dozy Den Helder. Dat betekent dat Scylla nu vierde staat, en dus plaatsing voor de play-offs geheel in eigen hand heeft.

Komende zondag worden de beslissende wedstrijden gehouden. Terwijl concurrent Lybrae Heerlen dan op bezoek gaat tegen de nummer 3 (SKF) ontvangt Scylla de nummer 7 van de competitie, Hilversum. De beslissingswedstrijd in het Scylla Tafeltenniscentrum begint 2 april om 2 uur.De volgende partij mocht er ook wezen. Olivier Altenbrug pakte de eerste game (11-5) van Casper ter Luun. Daarna was het echter de beurt aan ter Luun die vandaag zijn grote klasse liet zien. Met snoeihard spel en flitsende forehand en backhand trok hij de wedstrijd weer in evenwicht.

Foto: Wim de Leeuw

reacties