Playoffs eredivisie tafeltennis reële kans voor Scylla

Playoffs eredivisie tafeltennis reële kans voor Scylla

LEIDEN – De eredivisie tafeltennis nadert de beslissende fase. Bij Scylla staat het vizier deze weken volledig gericht op plaatsing voor de playoffs. De mannen gingen zondag op bezoek in Klazienaveen bij koploper ITAS/DTK en moesten een goede uitslag neerzetten om uitzicht op plaatsing te houden. Het team slaagde ruimschoots in deze opzet met een knap 3-3 gelijkspel.

Kazeem Nasiru

Kopman Kazeem Nasiru (foto) nam het team bij de hand door ongeslagen te blijven. Vooral zijn partij tegen Barry Wijers was van grote klasse. Wijers speelde sterk, en leek aanvankelijk af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Nasiru knokte zich echter terug in de wedstrijd. In de vierde game, bij een 2-1 achterstand in games en 9-5 op het scorebord rechtte de Scylla-speler de rug. Na de game alsnog in de wacht te hebben gesleept was er in de beslissende vijfde game geen houden meer aan. Met 11-1 wist Nasiru het punt voor Scylla binnen te halen.

Ook in zijn tweede partij speelde Nasiru sterk. Patrick Oeij kreeg geen kans (0-3). Met de knappe winst van Olivier Altenburg op dezelfde Oeij kwam Scylla aan het begeerde derde punt. Er had zelfs nog meer in gezeten. Altenburg wist tegen Nathan van der Lee een vijfde game af te dwingen maar moest toch toezien hoe van der Lee de slotgame naar zich toe trok. Joey Boekkooi kwam dit weekend niet tot scoren. Met een mooie vierde plek en nog drie wedstrijden te gaan is plaatsing voor de playoffs een reële mogelijkheid. Voordeel voor Scylla is dat het alle drie de wedstrijden thuis speelt.

Dames van Scylla

Ook de Dames van Scylla hebben uitzicht op plaatsing. Zij werkten dit weekend een dubbelprogramma af. Zaterdag trad het team in Schiedam aan tegen Scyedam. Dat het ‘slechts’ een 4-2 overwinning werd was te wijten aan het feit dat Kim Vermaas op hetzelfde moment moest aantreden in de eerste divisie mannen (waar zij met haar team wist te winnen van De Veluwe). Marlotte Staps nam daarom de koppositie waar en deed dat met verve. Ze bleef ongeslagen door overwinningen op Charell Schoonbrood en Patricia Smith. Esmee van Marwijk en Iva Laginja wisten elk een wedstrijd te pakken.

Een dag later kwam het team alweer thuis in actie tegen Westa. De wedstrijd was te belangrijk om de topspelers rust te geven, dus kwam het team in het eigen Scylla Tafeltenniscentrum tegen de nummer vijf van de competitie in de sterkste samenstelling achter de tafel. Het resulteerde andermaal in een 4-2 overwinning. Kim Vermaas ondervond zoals vaker deze competitie weinig tegenstand en won haar partijen eenvoudig. Eenmaal slechts dreigde gameverlies, maar Vermaas wist een 9-1 achterstand tegen Amber van de Velde knap om te zetten in 11-9 winst waardoor ze ook ditmaal zonder een game te verliezen ongeslagen bleef.

Ook Marlotte Staps zat dicht bij twee overwinningen, maar tegen van de Velde moest ze het net in vijf games afleggen (8-11 in de beslissende game). Esmee van Marwijk verloor alleen van Karlijn van Lierop (1-3). Door de dubbele overwinning doen de vrouwen van Scylla nog steeds volop mee in de strijd voor de playoffs. Het team staat nu vierde met 5 punten voor op de nieuwe nummer vijf, Lybrae Heerlen, dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld en het volgende week opneemt tegen hekkensluiter Scyedam. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Scylla alles nog in eigen hand.

Foto: Scylla

reacties