Featured Video Play Icon

Pokémon Go zorgt voor verbroedering op straat

LEIDEN – Het spelletje Pokémon Go is pas een paar dagen officieel te downloaden in Nederland maar nu al het, net als in de rest van de wereld, een grote hit. Overal zie je groepjes jongeren zoeken naar de razend populaire virtuele beestjes. Maar het spel speel je niet in je eentje op de bank. Daar zit de sleutel tot het succes.

Sociale aspect heel belangrijk

De Pokémon Go-hype is inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. In Leiden-centrum, bij Molenmuseum De Valk, het Stadhuis, in kantoren, je kan het zo gek niet bedenken of er blijken Pokémon te vinden. Teams van twee of meer jagers, of ‘trainers’, komen elkaar tegen op plaatsen waar de diertjes, de Pokémon, te vinden zijn. Daar raken ze al snel met elkaar in gesprek want er moet natuurlijk even gekeken worden wie de beste Pokémon heeft gevangen.

Pokémon-speler tegen Leiden.TV: “Je hebt meer sociale contacten door het spel. Ik ben zelf iemand die niet heel graag naar buiten gaat maar dit helpt me wel.”

Spel voor jong en oud

Opvallend is dat niet alleen fans van het 20 jaar oude tv-programma de game spelen op hun mobiel. Kinderen nemen hun ouders mee op strooptocht en voor je het weet lopen ineens complete gezinnen door de wijken. Toch is één leeftijdsgroep boven vertegenwoordigd.

Ruben van den Oever, verkoper Gamemania Leiden: “Je ziet toch dat nostalgie erg meespeelt. Het zijn vooral eind twintigers die vroeger naar de tekenfilm keken die het spel nu spelen.”

reacties