Politie en brandweer trekken samen paard op het droge

Politie en brandweer trekken samen paard op het droge

VOORSCHOTEN – Wederom een paard in nood in Voorschoten. Zaterdagavond kreeg de brandweer de melding ‘dier te water’. Er lag een paard in de sloot. Na een dik uur flink de schouders eronder stond het geschrokken dier weer op de kant.

Paard zoek

In eerste instantie lag het paard in een sloot aan de Hofvlietweg. De politie begeleidden ondertussen het dier met boten naar een zijsloot. Dus toen de brandweer aankwam, was het paard dus even zoek.

Zelf op de wal

Twee vrijwillige brandweermannen stapten in de politieboot. Toen zij het dier weer vonden, werkten brandweer Voorschoten intensief samen met Politie Leiden Zuid en Leidschendam-Voorburg. Na ruim een uur wisten zij het geschrokken paard in de juiste te richting te krijgen, zodat hij zelf weer op de wal kon stappen. Drijfnat, maar veilig.

Prio 2 Paard te water Hofvlietweg Voorschoten

26-8 Prio 2 Dier te water Hofvlietweg Gisteravond werden wij gealarmeerd samen met Politie Leiden Zuid Politiebureau Leidschendam-Voorburg voor een dier te water aan de Hofvlietweg. Onderweg kregen wij te horen dat er een paard in de Vliet lag. Na een zoektocht bleek dat het paard een zijsloot was ingegaan begeleid door diverse boten. 2 van onze vrijwilligers zijn in de politieboot gestapt en zijn het paard verder gaan zoeken. Uiteindelijk hebben ze het paard aangetroffen en begeleid naar een plek waar wij het paard uit het water konden halen.U zit in het filmpje hoe wij samenwerken met de politie om het paard uit het water te halen.Na ruim een uur bezig te zijn geweest was het paard weer uit het water. Video: Donald van Doesburg Oosterbaan

Posted by Brandweer Voorschoten on Sunday, 27 August 2017

Foto en beelden: Donald van Doesburg Oosterbaan

reacties