Controle Politie onder 100 boten in Leiden

Controle Politie onder 100 boten in Leiden

LEIDEN – De politie heeft een grote controle onder boten uitgevoerd in de binnenstad van Leiden. In totaal werden 100 boten onder de loep genomen. Uiteindelijk werden er zeven bekeuringen uitgedeeld. De actie op het water was er vooral op gericht de veiligheid van de opvarenden te vergroten.

Populair vaargebied

De omgeving van Leiden is met natuurgebieden als de Kagerplassen en de Vlietlanden in Leidschendam een populair vaargebied waar veel gevaren wordt. Steeds meer mensen hebben of huren een boot en komen in Leiden en omgeving varen. Hierdoor wordt het steeds drukker op de wateren in de regio, maar lang niet elke schipper is zich bewust van de regels op het water.

Doordat het steeds drukker wordt op de (binnen)wateren, is het van groot belang dat er regels gehanteerd worden om het zo plezierig en veilig mogelijk voor iedereen op het water te houden.

Het viel de politie op dat veel schippers de zaken goed geregeld hadden en er werd volgens de agenten veelal positief gereageerd op de controle. De bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer het varen zonder vaarbewijs, ontbreken van het registratienummer, niet gebruiken van het dodemanskoord en twee keer sneller varen dan toegestaan.

reacties