Politie vindt grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in Driftstraat

Politie vindt grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in Driftstraat

LEIDEN – De politie heeft dinsdag twee mensen aangehouden voor het opslaan van een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in een woning aan de Driftstraat. In de woning werden onder andere 16 cobra’s 6, 2 cobra’s 8, 20 tarantula’s en twee 2 mortieren aangetroffen. Het vuurwerk wordt vernietigd.

Bij de politie was de melding binnengekomen dat er mogelijk in een woning in de Driftstraat illegaal vuurwerk aanwezig was. Agenten gingen bij de bewoners langs bij wie illegaal vuurwerk werd aangetroffen. De bewoners, een 41-jarige man en een 44-jarige vrouw, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Gevaarlijk vuurwerk

Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de veiligheidseisen, bijvoorbeeld een woning of een garage, levert een enorm brand- en ontploffingsgevaar op. De politie waarschuwt voor het opslaan van grote hoeveelheden (illegaal) vuurwerk.

Hoge straffen

De politie heeft met het Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt over de vervolging van de handel, opslag en afsteken van illegaal vuurwerk. In combinatie met het opblazen en of vernielen van straatmeubilair gaat het OM forse straffen eisen. Straffen die kunnen leiden tot enkele weken hechtenis en of gevangenisstraf.

Foto: Archief J2TV

reacties