Politie keihard met vuurwerk aan de slag

Politie keihard met vuurwerk aan de slag

REGIO – De politie heeft groot ingezet op een veilige jaarwisseling. Ze zetten dan ook alle beschikbare kanalen op om meldingen te ontvangen.

Drie keer een handgranaat

Illegaal vuurwerk is bigger business dan ooit, maar het vuurwerk is ook zwaarder dan ooit. Onder in beslag genomen hoeveelheden bevonden zich onder meer Cobra 80’s; een knaldingetje met de kracht van drie handgranaten. Gewoon een explosief dus.

Gillende vuurpijlen

Nu mag je nog helemaal geen vuurwerk afsteken. Dat mag alleen van 31 december zes uur ‘savonds tot 1 januari twee uur ’s nachts. Toch wordt er al flink geknald. Harde knallen, gillende vuurpijlen en veel rook en de wijk, daar wordt niemand blij van, laat staan je huisdieren niet. En dan hebben we het nog niet over de vele vuurwerkgewonden die ieder jaar worden binnengebracht op de SEH.

Keurige leerlingen

De politie wil dan ook vuurwerkvandalisme, illegaal afsteken en illegale vuurwerkhandel keihard aanpakken. Niet lang geleden werden op zeven Leidse middelbare scholen de lockers gecontroleerd op vuurwerk. De leerlingen hadden niets te verbergen; er werd nog geen rotje gevonden.

Melding via Facebook

Vanaf de dagen na kerst kun je vuurwerkoverlast ook melden via Facebook. Alle basisteams zijn de laatste drie dagen van het jaar beschikbaar om meldingen via Facebook te ontvangen. Je stuurt simpelweg een privébericht naar de officiële pagina van één van de politiebureaus. Vermeld waar de vuurwerkoverlast vandaan komt en om wat voor overlast het gaat.

Een beller is sneller

Oldskool melden via 0900-8844 kan uiteraard ook altijd. Worden er echt dingen vernield of is de vuurwerksituatie levensbedreigend, aarzel dan niet en bel 112. Twijfel je of je knallers wel in de haak zijn? Dat kun je hier checken.

Foto: Archief Leiden.TV

reacties