Politie Leiden begeleidt 4-jarige Thijs naar laatste rustplaats

Politie Leiden begeleidt 4-jarige Thijs naar laatste rustplaats

LEIDEN – Maandag bracht Politie Leiden Thijs naar zijn laatste rustplaats. Het dappere 4-jarige mannetje verloor vorige week zijn strijd tegen kanker.

Dapper kereltje

De 4-jarige Thijs was ontzettend gek op de politie en alles wat met politie te maken heeft. Vooral grote voertuigen met sirenes vond hij prachtig. Half april dit jaar kreeg hij van Politie Leiden een waanzinnige verrassing: hij mocht een hele dag mee met zijn helden. Een verzetje dat het dappere kereltje wel kon gebruiken, want in april ging het al niet goed met Thijs.

Dag van z’n leven

Stichting Make A Wish werkte samen met Politie Leiden om Thijs de dag van zijn leven te geven. Vier motorrijders van de Politie Leiden, een brandweerwagen van Brandweer Haaglanden – Kazerne Leidschendam-Voorburg en een politieauto voorzien van cameraman naar het adres van Thijs. De buurtbewoners èn Thijs schrokken van alle sirenes, maar zijn ouders wisten precies wat er stond te gebeuren.

Kippenvel

De agenten namen Thijs en zijn ouders mee, de brandweerwagen in. Thijs en zijn vader maakten vervolgens vanaf Den Helder een vlucht in een helikopter. Maar dat was nog niet alles: bij Pon Caterpillar Inc. in Almere mocht Thijs een graafmachine besturen en op Schiphol mocht hij spuiten met een tankwagen van de brandweer.

“Kippenvel kregen we allemaal”, schreef Politie Leiden destijds op Facebook. “Het was fantastisch om te zien hoe iedereen zijn best deed om een onvergetelijke dag te maken voor Thijs. Wij zijn dankbaar dat wij deze aan hem hebben kunnen geven. Thijs zet hem op de komende tijd en we denken aan je!”

Droevig bericht

Vorige week ontving Politie Leiden het droevige bericht dat hun vriendje zijn strijd verloren had. Met politiemotoren en politieauto’s brachten zij Thijs naar zijn laatste rustplaats.

“Rust zacht Thijs”, schrijven verdrietige agenten van Politie Leiden e.o. op Twitter. “We wensen ouders, familie en vrienden heel veel sterkte toe.”

Foto: Politie Leiden e.o. via Twitter

reacties