Politie Leiden leeft mee met collega’s Dallas

Politie Leiden leeft mee met collega’s Dallas

LEIEN – De agenten van politie Leiden-Zuid leven mee met de collega’s van Dallas in Amerika. Dat laten ze weten in een emotionele Facebook-post. In Dallas kwamen 5 agenten om toen een sluipschutter op de politie schoot. Ironisch genoeg tijdens een demonstratie tegen geweld.

Uit de tekst van Politie Leiden-Zuid: Wat dit met ons doet? Keer op keer gaan wij de dienst in, met de wetenschap dat er elk moment een gebeurtenis kan plaatsvinden die ons kan tekenen voor het leven, of wellicht het leven kan kosten.

De politie schrijft verder: “Wanneer we vanuit onszelf spreken, dan kunnen we zeggen dat we elke dag ons uiterste best doen voor de burgers. Wij staan altijd klaar en zullen de stap naar voren keer op keer zetten. Jij kunt op ons rekenen. Altijd. Dus vannacht zullen wij weer voor je klaarstaan en ons werk naar eer en geweten, maar vooral met ons hart doen. En met ons, duizenden andere hulpverleners. Aan alle collega’s; be safe and hold the line!”

Rassengeweld Dallas

Het geweld in de Amerikaanse stad laaide afgelopen week op nadat een blanke agent van heel dichtbij een zwarte man doodschoot. De arrestant lag al op de grond met twee agenten bovenop hem. Daarna braken rellen uit. Als hoogtepunt in het geweld brak donderdagavond, plaatselijke tijd, een vuurgevecht uit toen een zwarte schutter probeerde zoveel mogelijk blanke agenten te doden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld. Hij doodde vijf agenten en verwonde er zes.

De schutter overleefde zijn aanslag niet. Hij werd door de politie van Dallas uitgeschakeld met behulp van een bomrobot.

Foto: Politie Leiden-Zuid via Facebook

reacties