Politie Leiden waarschuwt voor autodieven in de regio

Politie Leiden waarschuwt voor autodieven in de regio

LEIDEN – Sinds 1 januari heeft de politie al 30 meldingen van auto-inbraken ontvangen. In veel gevallen ging het ook om diefstal uit auto’s. Het is de agenten  een doorn in het oog: “Dat is veel, té veel.”

Politie Regio Leiden op Facebook: “Uiteraard surveilleren wij gericht om dit soort meldingen te voorkomen, zowel op- als onopvallend.

Tips van de politie

De politie heeft tips om inbraken in auto’s te voorkomen. Heeft u een keyless entry systeem? Bewaar dan uw sleutel niet binnen 2 meter van uw auto. Door gebruik van een signaalversterker kunnen dieven heel makkelijk uw auto openen. Stop de sleutel in een metalen blikje, dat houdt ook de ontvangst tegen. Bewaar autosleutels niet in het zicht, bij inbraak is dat het eerste wat de dief ziet. Probeer uw auto in de buurt van een lantaarnpaal te parkeren of laat het licht op de oprit branden.

Maar de belangrijkste tip van de dienders om uw goederen te beschermen blijft toch: “Bel 112 bij een verdachte situatie. Zo worden wij direct door onze meldkamer aangestuurd en wordt de pakkans vergroot.”

Foto: Politie Leiden

reacties