Politie schiet bij aanhouding Houtlaan

Politie schiet bij aanhouding Houtlaan

LEIDEN – [UPDATE 13.50 UUR] Een agent liep donderdag 6 april een snijwond op toen hij in het park aan de Houtlaan een verdachte aan wilde houden die kort daarvoor onder bedreiging van een steekwapen een fiets weg nam.

Fietsendief

Bij de politie kwam rond 12.15 uur de melding binnen dat aan het Trekvaartplein een persoon een fiets weg nam en daarbij een mes liet zien toen een getuige hem hier op aansprak. In de buurt keken agenten direct uit naar de man, maar troffen deze niet aan.

Op dat moment kwam een tweede melding bij de politie binnen. Een slachtoffer was op de Houtlaan bedreigd door iemand met een steekwapen. Het slachtoffer nam bij het zien van het wapen direct de benen. Agenten zagen de verdachte vervolgens fietsen op de Houtlaan. Toen de man de agenten zag, fietste hij het naastgelegen park in.

Agent met loopt snijwond op

In het park liep een agent een snijwond op toen hij de verdachte wilde aanhouden. Nadat agenten waarschuwingsschoten losten, hielden zij de verdachte aan. Hij pleegde verzet bij zijn aanhouding. De politie bracht de verdachte, een 30-jarige man uit Leiden, over naar het politiebureau voor verhoor. De agent die gewond raakte bij de aanhouding is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Archief J2TV

reacties