Politie: “Verdachte Arendshorst schoot niet”

Politie: “Verdachte Arendshorst schoot niet”

LEIDEN – De man die maandagavond door agenten werd neergeschoten in de Arendshorst heeft zelf niet geschoten. Dat antwoordt de politie op vragen van Leiden.TV. Getuigen hadden eerder aangegeven dat de man eerst zelf op zijn vriendin had geschoten en dat de gewaarschuwde politie daarop overging tot een gericht schot om de verdachte onder controle te krijgen.

Verdachte gewond naar ziekenhuis

De 40-jarige Leidenaar is afgevoerd naar het ziekenhuis. Een woordvoerder van de Politie Den Haag, waar Leiden onder valt, kon niets zeggen over de verwondingen van de verdachte.

Politie Haaglanden: “Waar de man geraakt werd maakt deel uit van het onderzoek door de Rijksrecherche. Wij kunnen daar in het belang van dit onderzoek geen uitspraken over doen.”

Tweetal verdacht van ernstige mishandeling

De man was tijdens zijn arrestatie samen met een vrouw. Ook zij is aangehouden maar raakte niet gewond. De twee worden verdacht van een ernstige mishandeling eerder die dag. Onderzoek van de politie naar die mishandeling wees aan dat de verdachte waarschijnlijk een vuurwapen bij zich had. Om die reden waren de agenten extra alert toen zij de twee wilde aanhouden. Bij huiszoeking is inderdaad een vuurwapen aangetroffen.

Het onderzoek naar de schietpartij in de Arendshorst is overgenomen door de Rijkrecherche. Dit gebeurt altijd wanneer de politie zelf betrokken is bij een schietincident.

Foto: Emile van Aelst

reacties