Politie waarschuwt voor nepagent in Leidse regio

Politie waarschuwt voor nepagent in Leidse regio

LEIDEN – Hij is tussen de 35 en 50 jaar. Tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en heeft een stevig postuur. De politie waarschuwt voor een nepagent die luistert naar dit signalement. Slachtoffers meldden dat de man kort, donker of blond haar had. Hij spreekt over het algemeen beschaafd, maar ook wordt plat Haags en Amsterdams gemeld.

Nepagent controleert beveiliging

Bij de politie komen de laatste weken steeds meer meldingen binnen over één of meerdere personen die zich voordoen als agent. Door middel van een babbeltruc worden, voornamelijk ouderen, van hun kostbaarheden beroofd. Een van de trucs die de man gebruikt is dat hij de beveiliging van de woning komt controleren. Maar dat doet de politie nooit. Ook zal een agent nooit vragen waar u uw kostbaarheden opbergt.

Nepagenten maken misbruik van mensen die te goeder trouw zijn. De meest recente meldingen zijn van 18 oktober. In Oegstgeest reageerde een bejaarde vrouw erg alert. Zij weigerde de man binnen te laten, deed snel de deur dicht en belde de politie. Hier bleef het bij een poging. Denk je een nepagent te spotten in je buurt? Neem dan direct contact op met de politie via 0900-8844.

Foto: Archief J2TV

reacties