Politie zoekt getuigen van laffe brandstichting in Leidse Hout

Politie zoekt getuigen van laffe brandstichting in Leidse Hout

LEIDEN – De politie is op zoek naar getuigen van de laffe brandstichting in het openluchttheater in het Leidse Hout. Daar werden zaterdagnacht de podiumdoeken in lichterlaaie gezet.

Podiumdoeken

De hele zomer kun je in openluchttheater Leidse Hout regelmatig genieten van de meest uiteenlopende voorstellingen, middenin het groen. Omdat het Nederlandse weer natuurlijk een beetje grillig is, is het podium overdekt met doeken. Dit waterbestendige theaterdoek is nogal prijzig, maar de stichting kon ze betalen dankzij donaties van onder andere Gemeente Leiden.

Door brandstichting onbruikbaar

Het zijn juist deze doeken die in de nacht van zaterdag op zondag in brand zijn gestoken. Na de voorstelling op zaterdagavond was het terrein om 23.00 uur leeg en konden vandalen hun gang gaan. De podiumdoeken zijn door de brandstichting onbruikbaar geworden. En flinke kostenpost voor stichting Openluchttheater Leidse Hout. Gelukkig is de brand niet overgeslagen naar het omliggende groen, maar dat is dan ook het enige geluk bij ongeluk.

Getuigenoproep

De politie hoopt op getuigen, zodat de brandstichters gepakt kunnen worden. Heb je iets gezien of gehoord in verband met de brandstichting afgelopen zaterdagnacht, neem dan contact op met Politie Leiden Noord via 0900-8844.

Foto: Politie Leiden Noord via Facebook

reacties