Vangst politiecontrole: hardleerse asielzoeker en een boksbeugel

Vangst politiecontrole: hardleerse asielzoeker en een boksbeugel

LEIDEN – De politie hield woensdagnacht een algemene controle met de nadruk op het bezit van een geldig rijbewijs. “Dit leverde mooie resultaten op!” schrijft Politie Leiden Noord op Facebook.

Negeren stopteken

Op de Gooimeerlaan negeerde een scootterrijder het stopteken van de agenten en vluchtte de Horsten in. Daar werd hij aangehouden en kreeg hij een mooie prent mee naar huis voor rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken.

Ongewenst vreemdeling

Op de Schipholweg werd het nog veel kleurrijker. Niet alleen reed daar een bestuurder rond zonder rijbewijs, dit was ook nog eens de tiende keer dat hij gepakt werd voor dit feit. Daarnaast zat hij dronken achter het stuur: hij blies 550 ugl, ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid. Verder bleek dat het heerschap nog 28 dagen gevangenisstraf uit moest zitten én is hij ongewenst vreemdeling. Na zijn 28 dagen zal hij worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Ongeldig rijbewijs en boksbeugel

Op de Hoge Rijndijk vatten de agenten een bestuurder in de kraag die wel een rijbewijs had, maar deze was ongeldig verklaard. In de auto had hij een boksbeugel liggen èn de man gaf een valse naam op. Even later bleek dat de bestuurder gezocht werd door de recherche in onze regio. Hij mag nog 30 dagen doorbrengen achter slot en grendel.

Foto: J2TV

reacties