Pompen en hozen tegen het regenwater

Pompen en hozen tegen het regenwater

REGIO – De hoeveelheid regenwater van woensdagnacht heeft voor behoorlijk wat overlast gezorgd, en ook de 12 millimeter die er voor vandaag voorspeld is belooft weinig goeds. Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft uit voorzorg een aantal mobiele pompen neergezet op kwetsbare plaatsen.

Druk bij het meldpunt

“Het was druk vanmorgen bij het meldpunt. Nu het wat droger wordt, neemt het aantal telefoontjes af”, vertelt een communicatiemedewerker van het Hoogheemraadschap van Rijnland. “Mensen melden gevallen van wateroverlast en hebben veel vragen. Die gaan vaak over het gemeentelijk rioolnet, die kan zoveel regenwater tegelijk soms niet goed verwerken en afvoeren.”

Het Hoogheemraadschap is, voor zover dat kan bij natuurverschijnselen, voorbereid: “Het Hoogheemraadschap heeft continu contact met het KNMI. Gisteravond wisten we dat er veel regen zou vallen, dus zijn we daar meteen op ingesprongen en hebben mobiele pompen in kwetsbare laaggelegen gebieden neergezet, in de polders en boezems. De gemalen  zijn van tevoren al aangezet en werken volop.”

Foto: Sacha van der Werff

reacties