De pontons liggen al: drijvende Kerstmarkt vrijdag open

De pontons liggen al: drijvende Kerstmarkt vrijdag open

LEIDEN – Nu de drijvende ijsbaan operationeel is, kan er gewerkt worden aan die andere drijvende publiekstrekker: de Kerstmarkt. De pontons liggen al klaar.

Meer chalets

De pontons voor de drijvende Kerstmarkt worden dit jaar anders neergelegd, zodat het water altijd zichtbaar blijft en daarmee het drijvende karakter wordt onderstreept. Hierdoor wordt de Kerstmarkt ook groter en passen er meer chalets op; 86 in totaal tot aan de Karnemelksebrug. De indeling van de chalets wordt anders waardoor er meer ruimte is om er tussendoor te lopen en rustig een Glühweintje te drinken.

Waarschijnlijk nòg meer bezoekers

Die ruimte is ook wel een beetje nodig, want de drijvende Kerstmarkt in leiden is ongekend populair: vorig jaar trok de markt meer dan 140.000 bezoekers uit heel Nederland en zelfs van over de grens. In 2016 won de Leidse Kerstmarkt, als enige in Nederland een drijvende trouwens, de award voor ‘Beste Kerstmarkt van Europa’, een prijs van Verkeersbureaus.info en kerstenmarkten.net. Deze prijs zorgde voor meer publiciteit en dit jaar waarschijnlijk nòg meer bezoekers.

Foto: J2TV

reacties