Programma LIFF klinkt als muziek in de oren

Programma LIFF klinkt als muziek in de oren

LEIDEN – Het Leiden International Film Festival gaat dit jaar voor muziek. Voor de combinatie tussen film en muziek, welteverstaan. Al sinds de uitvinding van de camera zijn beeld en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden; het begon allemaal met een live pianootje in de bioscoop tijdens een stomme zwart-wit film. LIFF pakt dit jaar groots uit met de combinatie tussen film en muziek op alle mogelijk manieren. Een kleine greep:

Behind the Telescopes

Harpiste Lavinia Meijer en animatiekunstenaar Aimée de Jongh leerden elkaar kennen in De Wereld Draait door. Dat klikte en nu hebben de twee samengewerkt aan de film Behind the Telescopes. Aimée maakte de film, Lavinia componeerde een groot deel van de muziek, aangevuld met werk van onder andere Philip Glass. Op zaterdag 29 oktober gaat Behind the Telescopes in première in de Stadsgehoorzaal. Lavinia Meijer zal de film live van haar soundtrack voorzien.

Karaoke Crazies + Crazy Karaoke

Te zien op het festival: de fijne Koreaanse karaokefilm Karaoke Crazies. Karaoke is namelijk ook muziek. Met zo’n film in het programma kunnen wij niet anders dan ook maar meteen een karaokefeestje geven. Smeer die stembanden want op zaterdagavond 29 oktober vullen wij Galerie-café Leidse Lente met de mooiste soundtracksongs. Als dat geen hilarische avond wordt…

Born to be Blue met Fay Claassen

Chet Baker had op zijn zachtst gezegd een veelbewogen leven. Dat leven voor sex, drugs & jazz is nu verfilmd met in de hoofdrol niemand minder dan Ethan Hawke. Op donderdag 3 november zal jazzzangeres Fay Claassen voorafgaand aan Born to be Blue een optreden verzorgen. Een unieke kans om een van de beste jazzzangeressen van onze generatie live te zien in een eerbetoon aan misschien wel de meest bijzondere trompettist aller tijden.

Funked Up XL

Behalve films laten zien, is LIFF ook goed in feestjes. Neem bijvoorbeeld vrijdag 4 november in Scheltema. Tijdens de speciale LIFF-editie van Funked Up! treden Pete Philly, Supergombo en vele anderen voor je op. Funkier dan ooit tevoren, aldus de organisatie. Lekker je spieren opwarmen voor het weekend.

Kijk voor meer informatie en het volledige op programma op de website van Leiden International Film Festival.

Foto: Bioscopen in Leiden

reacties