Protestactie: islamitische school Er-Risèlèh met kettingslot gesloten

Protestactie: islamitische school Er-Risèlèh met kettingslot gesloten

LEIDEN – De scholen zijn begonnen, maar dat verliep niet op iedere school even vlekkeloos. De leerkrachten van de islamistische basisschool Er-Risèlèh in leiden konden hun leerlingen niet fatsoenlijk verwelkomen omdat de hekken met kettingsloten waren vergrendeld.

Pegida Nederland

“Mensen uit de omgeving van Leiden hebben de islamitische school Er Riseleh in Leiden op slot gedaan”, meldt Pegida Nederland op hun social mediakanalen. Ze zijn er duidelijk blij mee: “Alle islamitische scholen in ons land moeten worden gesloten! Top actie dames/heren, bedankt!”

“Het werk gaat gewoon door”

Baisschool Er-Risèlèh is een Nederlandse basisschool op Islamitische grondslag. Niet alleen moslims, maar alle kinderen zijn er welkom. De school had nog nooit eerder met een actie als maandag te maken gehad, vertelt directrice Gülsüm Dogan:

“We schrokken er heel erg van. We wilden de kinderen en de ouders van harte welkom heten vandaag, maar de eerste schooldag startte niet zoals we dat hadden gewild.”

Deur achterin

De leerkrachten herpakten zichzelf snel weer: “We hebben de politie gebeld, de tekst bedekt, de leerlingen uitgelegd dat het om een nare grap ging en ons alleen maar met hen beziggehouden. Het werk gaat gewoon door.” De kettingsloten hebben de lessen overigens niet tegengehouden. “We konden gewoon naar binnen, want we hebben nog een deur achterin!”

Foto: Pegida Nederland via Facebook

reacties