Provincie op zoek naar slimme ideeën om leegstand aan te pakken

Provincie op zoek naar slimme ideeën om leegstand aan te pakken

REGIO – De provincie Zuid-Holland is op zoek naar superslimme ideeën om leegstand aan te pakken. Iedereen mag ideeën insturen om de mogelijkheden van lege ruimte te benutten. Wilde ideeën zijn ook meer dan welkom.

Leegstand en mogelijkheden

De provincie Zuid-Holland vraagt gemeenten, inwoners, pandeigenaren, projectontwikkelaars, wie dan ook, goede ideeën voor lege gebouwen of terreinen in te sturen. Daarmee wil de provincie deze groepen inspireren het gesprek met elkaar aan te gaan wat betreft bij de aanpak van leegstand en over de mogelijkheden van de beschikbare ruimte.

Levendig en gezellig

Iedereen kan gehoor geven aan de oproep en een zogeheten SLIM! idee indienen. Dat doe je via de website van de provincie. Dat kan een wild idee zijn dat in één zin beschreven is, maar ook een doorgerekend plan waar een groep bewoners of ondernemers al een tijd mee in de weer is.

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra: “Het gaat erom dat we elkaar aan het denken zetten over hoe we de schaarse ruimte in Zuid-Holland het beste kunnen benutten. Zodat we niet bouwen voor leegstand en bijvoorbeeld de winkelstraten levendig en gezellig houden.”

Deelname

Natuurlijk kunnen niet alle ideeën worden uitgevoerd. Wel zal de provincie de betreffende gemeenten informeren over de inzendingen. En waar inzenders aangeven graag het gesprek te willen aangaan over hun idee, kunnen zij een telefoontje verwachten. Daarnaast maken alle inzenders kans op een weekendje weg in Hotel New York in Rotterdam, het voormalige kantoor van de Holland-Amerika-lijn dat na jaren leegstand nu een horecagelegenheid is. En da’s al een goede reden op zich.

Foto:

reacties