Featured Video Play Icon

PS|Theater zoekt figuranten voor grootse opening parkeergarage

LEIDEN – De opening van de parkeergarage wordt een groots meerdaags feest, onder andere met een bijdrage van PS|Theater. Om ècht lekker uit te pakken, is het gezelschap op zoek naar Leidenaren die willen figureren in het theaterspektakel op 19 april.

Diepste garage van Europa

De parkeergarage aan de Lammermarkt is bijna, bijna, bijna klaar. Ruim twee jaar lang lag de bouwput als een gapende wond in de binnenstad, maar wethouder Laudy verzekerde ons ervan dat het goed zou komen. En dat kwam het. De diepste parkeergarage van Europa is een feit.

Opening groots gevierd

Vanaf Koningsdag kan iedereen middenin de stad ondergronds parkeren. De opening wordt groots gevierd over verschillende dagen uitgesmeerd, van 19 t/m 23 april. Met een XXL-borrel, een dansfeest en een garage-sale. En theater natuurlijk!

De krochten van Leiden

Gemeente Leiden vroeg PS|Theater na te denken over de mooist mogelijke invulling van de officiële opening. “Dat wilden we feestelijk aanpakken met een spektakelvoorstelling’, vertelt Thijs Huys van PS|Theater. “Met zowel beeld als héél veel mensen, hier in de krochten van Leiden.”

Ontzettend veel mensen nodig

De makers van PS doen dit niet alleen, vertelt Thijs. Voor de videobeelden heeft het stadsgezelschap samenwerking gezocht met Het Blauwe Uur. En muzikanten van PS componeren de muziek. Maar voor de uiteindelijke uitvoering hebben de artiesten jou nodig!

“We hebben ontzettend veel mensen nodig die de stad gaan vertegenwoordigen. We zijn op zoek naar mensen van allerlei leeftijden. Ze hebben geen acteerervaring nodig en ze hoeven niet te kunnen zingen, je hoeft alleen maar heel enthousiast te zijn om hieraan mee te doen.”

Lijkt het je wat, figureren in de opening van de parkeergarage onder de Lammermarkt? Meld je aan op www.pstheater.nl.

reacties