PvdA kroont Ans Hurrebrink tot Leukste schoonmaker van Leiden

PvdA kroont Ans Hurrebrink tot Leukste schoonmaker van Leiden

LEIDEN – Volgens de Leidse PvdA-fractie is Ans Hurrebrink de Leukste schoonmaker van Leiden. Zij èn ‘haar’ studentenhuis ontvingen hun prijs uit handen van wethouder Marleen Damen.

Wedstrijd

PvdA Leiden had studentenhuizen opgeroepen hun schoonmaker te nomineren voor deze titel. De bewoners van In Den Oude Zazelaer, een vrouwenhuis van studentenvereniging L.S.V. Minerva aan de oude Singel, gaven maar wat graag gehoor aan de oproep en nomineerden ‘hun’ Ans voor de titel.

Episch schoonmaakpakket

Maandagmorgen ontvingen Ans Hurrebrink èn de bewoners van In Den Oude Zazelaer uit handen van juryvoorzitter wethouder Marleen Damen de hoofdprijs: een bokaal en een episch schoonmaakpakket. En de titel Leukste schoonmaker van Leiden natuurlijk.

Stille krachten

College, studeren, studentenverenigingen, stappen… Welke student heeft er nu tijd om het huis schoon te maken? Daarom zijn volgens de PvdA schoonmakers stille krachten. Ze maken Leiden een beetje mooier en fungeren als verbindende factor in een studentenhuis, aldus de PvdA.

Luisterend oor

Schoonmaakster Ans werd door de bewoners van het winnende studentenhuis geroemd om haar luisterende oor. ‘Ze staat altijd voor ons klaar’, aldus de dames van In den Oude Zazelaer.

Onmisbaar

Juryvoorzitter Damen was blij verrast door de openhartige en mooie inzendingen voor de wedstrijd.

“Studenten en onze stad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar velen staan er maar weinig bij stil dat deze verbinding ook achter de voordeur plaatsvindt. Ans komt drie keer per week langs bij dit studentenhuis en wordt als onmisbaar voor dit huis ervaren. Daarmee is zij de terechte winnaar van deze titel.”

Foto: PvdA Leiden

reacties