PvdD-lijsttrekker Dick de Vos stopt met politieke carrière

PvdD-lijsttrekker Dick de Vos stopt met politieke carrière

LEIDEN – Dick de Vos stopt met zijn politieke loopbaan. De lijsttrekker van de Leidse fractie van de Partij voor de Dieren zal niet terugkeren in de raad: “Het is genoeg geweest.”

Acht jaar

De Partij voor de Dieren maakte tijdens de gemeenteraadsverkiezingen woensdag in Leiden een sprong heeft gemaakt van 1 naar 3 zetels. Lijsttrekker Dick de Vos had het niet verwacht, maar hij is er dolblij mee. Toch stopt de Vos echt met de politiek:
“Ik vind het na acht jaar wel genoeg geweest. Ik ben begonnen met flyeren op de straat en heb langzaam de weg gemaakt naar boven. Het is wel lastig om de fractie nu zo in de steek te laten. Maar ik vertrouw erop dat Martine van Schaik het goed zal doen, zij is echt een goede. Ik wil ook niet in de weg staan van de ontwikkeling van andere talenten in de partij.”

“Niet goed in communiceren”

Dick de Vos klinkt wat teleurgesteld in de politiek, wanneer Leiden.Tv hem spreekt over zijn beslissing en beweegredenen. “De PvdD is niet heel erg goed geweest in communiceren. Daarom zijn de laatste jaren veel ideeën van hun afgepakt, simpelweg omdat het publiek er niks vanaf wist. Wij kwamen bijvoorbeeld met een idee, dat werd in de raad afgeschoten en twee jaar later komt een grote partij ermee, geeft er veel ruchtbaarheid aan en dan wordt het goedgekeurd.”

Negende op de lijst

Maar helemaal afscheid nemen kan De Vos ook niet. Hij zette zichzelf als negende op de lijst tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en kan daarmee eigenlijk alleen nog terugkomen als hij genoeg voorkeursstemmen gekregen blijkt te hebben. “Ik zie dat niet gebeuren, dus ik ben in principe niet meer actief. Maar, als de nieuwe lijsttrekker of de andere fractieleden hulp nodig hebben, kunnen ze me altijd bellen.”
Foto: Archief J2TV

reacties