Featured Video Play Icon

Rapenburg Race: zwem in de gracht voor studerende vluchtelingen

LEIDEN – Lekker baantjes trekken in de Leidse grachten en daar ook nog eens studerende vluchtelingen mee helpen? Het kan op 23 juni tijdens de Rapenburg Race. Je kunt je nu aanmelden.

In de grachten springen

In de zomer is het met die hitte in de stad héél verleidelijk om in de grachten te springen. Maar dat mag niet. Behalve op 23 juni tijdens de Rapenburg Race. Dus haal je zwembroek, je badmuts en je waterschoentjes maar uit de kast, want de inschrijving is geopend.

AMADE

De zwemwedstrijd is bedoeld om de banden tussen student en de stad aan te halen, maar vooral om een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor AMADE Nederland. Deze stichting komt op voor de rechten van kinderen waar dan ook ter wereld en begeleidt twee educatieve projecten ten behoeve van jonge vluchtelingen, één in Nederland, èn één in het buitenland in samenwerking met VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR.

“AMADE zet met ons een project op in Nederland”, vertelt Axel Vos van het comité Rapenburg Race. “Enerzijds om hen beter te laten acclimatiseren en een warme plek te geven in Nederland, en tegelijekrtijd ook studerende vluchtelingen of hoogopgeleide vluchtelingen te helpen aan de bak te komen.”

Sponseren

“Het geld wordt opgehaald door de deelnemers zelf”, zegt Axel. “Ze maken een individuele sponsorpagina aan. Die pagina kunnen ze delen met hun kennissenkring zodat mensen geld kunnen doneren. Er hebben zich nu 75 mensen aangemeld en we mikken op 500 deelnemers.” Komende editie wordt de allereerste Rapenburg Race, maar als het aan Axel is, wordt dit het begin van een nieuwe traditie:

“Ik droom van heel veel Rapenburg Races in de toekomst!”

reacties