Ratten gesignaleerd in Zoeterwoude: stop met eenden voeren

Ratten gesignaleerd in Zoeterwoude: stop met eenden voeren

ZOETERWOUDE – Er zijn ratten gesignaleerd bij vijvers in Zoeterwoude. De gemeente gaat de strijd aan met het ongedierte en vraagt inwoners met klem géén eendjes te voeren.

Broodkorsten trekken ratten aan

Eenden voeren: wie heeft dat vroeger niet gedaan? Het is leuk en lief en goed bedoeld, dat weet de gemeente Zoeterwoude ook wel. Maar vaak eten ze niet alles op. De broodkorsten die blijven liggen trekken ongedierte aan, waaronder ratten. En ratten, tja, dat zijn niet de schoonste beestjes in de wereld en dragen vaak ziekten bij zich. Dat wil je niet hebben in een woonwijk, zeker niet bij vijvers in parkjes waar honden en spelende kinderen rondscharrelen. De gemeente probeert overlast van ratten te voorkomen en waar mogelijk te bestrijden.

Brood is niet goed voor eenden

Eenden zijn helemaal niet zo dol op brood, ze eten voornamelijk groen. Voor eenden en andere watervogels is echt genoeg voedsel te vinden. Het is dus helemaal niet nodig om hen brood te geven. Sterker nog, het is niet goed voor ze. Eenden kunnen er lui, dik en uiteindelijk ziek van worden. Daarom verzoekt de gemeente iedereen vriendelijk maar met klem te stoppen met het voeren van eendjes.

Foto: Flickr

reacties