RCL genomineerd voor rookvrije award

RCL genomineerd voor rookvrije award

LEIDERDORP – Op voetbalclub RCL mag sinds 31 december vorig jaar niet meer worden gerookt. Nergens niet niks nakkes nada. Daarom maakt de Leiderdorpse club nu kans op de Rookvrije Generatie Award 2016.

Gezond voorbeeld

RCL was de allereerste club in Nederland waar een algeheel rookverbod geldt. Het verbod werd sinds september 2016 gefaseerd in gevoerd, tot het dus vanaf eind december helemaal nergens meer mocht. De club is daarmee koploper in de strijd tegen het roken.

Want sport en roken gaan niet samen, zei RCl-voorzitter Kees van der Burg toen tegen Leiden.TV. “Door het sportterrein rookvrij te maken, kunnen leden sporten in een gezonde omgeving. We doen dit vooral om onze jeugdleden te beschermen en een gezond voorbeeld te geven.”

Breng je stem uit

Dat gezonde voorbeeld zag RCL beloond met een nominatie voor de Rookvrije Generatie Award 2016 in de categorie Sport. Wil je helpen RCL ook daadwerkelijk te laten winnen? Dan kun je hier je stem uitbrengen. De publieksstemmen bepalen voor 50% de uitslag. Een jury heeft de andere 50% in de melk te brokkelen. De rookvrije awards worden op 22 februari uitgereikt op de Negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam.

Foto: Public Domain Pictures

reacties