Reconstructie schietpartij Rooseveltstraat in Opsporing Verzocht

Reconstructie schietpartij Rooseveltstraat in Opsporing Verzocht

LEIDEN – De politie heeft nog steeds geen enkel idee wie de 50-jarige Zeynel Er neerschoot tijdens de schietpartij die half juni plaatsvond in de Rooseveltstraat. Het tv-programma Opsporing Verzocht zond dinsdagavond een reconstructie uit.

Meerdere keren geschoten

Dinsdag 14 juni kwam om 18.00 uur bij de politie de melding binnen dat er op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat meerdere keren geschoten was en dat er een zwaargewonde man op straat lag. Hij bleek geraakt door zes kogels. Donderdagochtend overleed het slachtoffer in het LUMC aan zijn verwondingen. Zeynel Er overleefde al eerder een aanslag: in november vorig jaar werd in een gebouw aan de Derkinderenstraat in Amsterdam al een poging gedaan om hem van het leven te beroven.  Een maand daarvoor werd in hetzelfde gebouw voormalig advocaat Haydar Zengin doodgeschoten. Er werd aangenomen dat het om een persoonsverwisseling ging waarbij Zengin werd aangezien voor Er. Ook in deze twee schietpartijen liep voor de politie ieder spoor dood.

Reconstructie

Een rechercheteam startte direct een groot onderzoek. Getuigen meldden dat bij het schietincident een zwarte Volkwagen Caddy betrokken was. De Caddy werd gevonden op de Telderskade en meegenomen voor onderzoek. De twee verdachten van het schietincident waren in het donker gekleed en droegen waarschijnlijk bivakmutsen. Zij zijn vanaf het Kiljanpad op een scooter gevlucht in de richting van de Jan Wolkersstraat. De politie tast nog steeds in het duister over de verdachten en de toedracht van de schietpartij. Wellicht dat getuigen zich iets herinneren na het zien van de reconstructie in Opsporing Verzocht.

reacties