Recordaantal bezoekers voor COOL JAPAN: cooler wordt het niet

Recordaantal bezoekers voor COOL JAPAN: cooler wordt het niet

LEIDEN – De expositie COOL JAPAN is de succesvolste expo die Museum Volkenkunde ooit onder haar dak had. Dat vraagt om een reprise in Amsterdam.

Ruim 123.000 bezoekers

Met ruim 123.000 bezoekers is de tentoonstelling COOL JAPAN in Museum Volkenkunde de best bezochte tentoonstelling tot dusver. Een record voor het museum. Vanaf de opening op 14 april tot de afsluiting op 29 oktober wist de tentoonstelling elke bezoeker te boeien, van jong tot oud, van fan tot nieuwelingen in de Japanse cultuur. De recordtentoonstelling wordt vanwege zijn succes, in vernieuwde vorm, doorgeplaatst naar het Tropenmuseum in Amsterdam waar het vanaf najaar 2018 te zien zal zijn.

Recordtentoonstelling

COOL JAPAN gaat over de populariteit van hedendaagse Japan en hoe dit in de geschiedenis is geworteld. Naast historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie waren er hedendaagse kunst en cute fashion uit de straten van Tokyo en ook samoerai, robots, Hello Kitty en Pokémon te zien. COOL JAPAN gemist en tòch nog nieuwsgierig? Op naar het Tropenmuseum in Amsterdam.

Foto: Archief J2TV

reacties