Featured Video Play Icon

Regentenkamer sluit de historische deuren

LEIDEN – De Regentenkamer gaat dicht. Over, uit, basta. Gastheren Lorenzo van Beek en Gaston Fonville zijn druk bezig de laatste spullen te verhuizen. Dit weekend draaien ze de sleutel voor de laatste keer om.

Na 350 jaar dicht

De Regentenkamer is te vinden aan de Oude Vest, boven de statige entree van De Meermansburg. Dit hofje werd in 1680 gesticht door VOC-directeur Maarten Meerman. In het hofje mochten weduwen en alleenstaande dames van goede afkomst en zeden wonen. De Regentenkamer hangt vol schilderijen uit die tijd, heeft roodfluwelen behang en een imposante marmeren schouw. Je kon er trouwen, dineren en vergaderen. Maar vanaf komend weekend niet meer: Lorenzo en Gaston houden ermee op.  De Regentenkamer sluit na 350 jaar de deuren.

Lorenzo: “Kort verhaal, ongezouten: ruzie met de buren. Je boeltje pakken is natuurlijk nooit leuk, en zeker niet wanneer je het niet zelf bedacht hebt. Als we gewoon gecommuniceerd hadden, was er niets gebeurd en had het iedereen heel veel geld gescheeld.”

Lorenzo en Gaston gaan zich nu volledig richten op hun boetiekhotels Huys van Leyden en De Barones van Leyden. Achter de geraniums is niks voor de heren!

reacties