Reling verboden; Aan de Rijn moet meubilair uit gracht vissen

Reling verboden; Aan de Rijn moet meubilair uit gracht vissen

LEIDEN – Gemeente Leiden gebood restaurant Aan de Rijn om de reling van hun terrasboot te verwijderen, omdat dit volgens de regels niet is toegestaan. Gevolg: de medewerkers van Aan de Rijn konden woensdagmorgen hun terrasmeubilair uit de gracht vissen.

Ronddrijvend meubilair

Een onplezierige verrassing dinsdagochtend toen medewerkers van restaurant Aan de Rijn de tent opengooiden. Het meubilair, dat normaal gesproken op de terrasboot staat, dreef rond in de gracht. Ze konden op de knieën om de tafels en stoelen uit het water te vissen. Dit meubilair had er nog gestaan als Aan de Rijn nog gewoon de reling op de terrasboot had gehad.

Stevige wind

Aan de Rijn heeft lang strijd gevoerd, maar gemeente Leiden was onverbiddelijk: sinds 1 januari mocht het restaurant ècht geen reling meer om de boot. Maar soms heb je een relinkje gewoon nodig, om je meubilair aan vast te ketenen wanneer het stevig waait. Zoals de afgelopen dagen.

Aan de Rijn is not amused. ” Bedankt gemeente Leiden en burgemeester Lenferink”, staat er te lezen op de Facebookpagina van het restaurant.

Foto: Aan De Rijn via Facebook

reacties