Rijexamen aanvragen bij CBR Leiden? Negen weken wachten

Rijexamen aanvragen bij CBR Leiden? Negen weken wachten

LEIDEN – Wie zijn rijbewijs wil halen moet er in Leiden wel wat geduld voor hebben. Door de wachtlijsten bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kan het langer dan twee maanden duren voor je rijexamen kunt doen.

Negen weken

Al in januari bleek dat de wachttijden voor de examenlocatie in onze stad hoger zijn dan de standaard periode van zeven weken die het CBR graag hanteert. Maar die wachtrij is nu nog langer en naast Leiden duurt het ook in Leeuwarden, Doetinchem, Utrecht en Barendrecht op dit moment negen weken voor je mag afrijden. Het CBR verwacht dat die drukte in elk geval nog tot de zomer aanhoudt.

Volgens het CBR is het altijd druk in het voorjaar, dus de stijging van nu is ingecalculeerd. Maar dat de wachttijd boven de zeven weken groeit is niet de bedoeling. In 2016 had het bureau nog gezegd 60 nieuwe examinatoren aan te willen nemen om de wachtrij te verkorten. Daarvan zijn de eerste 44 nu aan het werk. Ook dit jaar wil het CBR dat er 60 nieuwe mensen worden opgeleid tot rijexaminator. In het najaar moeten dan alle examenlocaties in ons land weer de norm van zeven weken wachttijd kunnen halen.

Foto: J2TV / Guido Marsman

 

reacties