RijnlandRoute komt er nu definitief

RijnlandRoute komt er nu definitief

REGIO – Er is jarenlang over gesteggeld maar nu ook de laatste twee protesten verworpen zijn komt de RijnlandRoute er nu definitief. De nieuwe weg moet de A4 met de A44 verbinden en zo de doorstroming in de Leidse regio verbeteren.

Om de RijnlandRoute in te passen moet onder meer een extra weg aangelegd worden van de A4 langs de Stevenshof. Wegen die aansluiten op de nieuwe route worden ook aangepakt. Zoals het Lammenschansplein (zie foto).

Inpassingsplan goed aangepast

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State maakte bekend dat het Provinciaal Inpassingsplan voor de RijnlandRoute onherroepelijk is. De provincie heeft op een juiste wijze 2 onderdelen van het inpassingsplan aangepast.

Gedeputeerde Vermeulen (verkeer en vervoer) is tevreden met de uitspraak van de Raad van State: “De einduitspraak van de Raad van State is een belangrijke mijlpaal voor de RijnlandRoute. Met de uitspraak is de planologische procedure van het project afgerond. Een belangrijk proces voor de realisatie van de weg is hiermee zorgvuldig en volledig doorlopen.”
Foto: Rijnlandrouteinbeeld.nl

reacties