RMO krijgt eigen postzegel voor 200-jarig jubileum

RMO krijgt eigen postzegel voor 200-jarig jubileum

LEIDEN – Het RMO krijgt z’n eigen postzegels. PostNL brengt de postzegelvellen uit om de 200e verjaardag van het museum te vieren.

Illustratie en fotografie

Het Rijksmuseum voor Oudheden blaast dit jaar 200 kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met een een creatief cadeau. De postzegelvellen van PostNL staan tien verschillende postzegels. Op elke likzegel staat een voorwerp uit de collectie van het museum. De artdirector van Volkskrant Magazine, Jaap Biemans, ontwierp de zegels. Hij maakte in zijn ontwerpen de combinatie tussen illustratie en fotografie.

“Dit is natuurlijk een droom voor elke grafisch ontwerper”, zegt Biemans. “Een postzegel ontwerpen stond in de top drie van mijn bucketlist. Met het uiteindelijke resultaat ben ik heel tevreden. Het doel is bereikt: je kunt zien dat het Rijksmuseum van Oudheden al tweehonderd jaar van nu is.”

Topstukken

Op de postzegels zijn tien topstukken afgebeeld. De heilige kat uit Egypte, het gouden leeuwenkopje uit Iran, Eros met boog, de fibula van Dorestad, een glazen Egyptische gezichtskraal, de mummiekist van Peftjaoeneith, het mannetje van Willemstad, het ‘magische’ zwaard van Ommerschans, de god van de wijn Bacchus en het portret van keizerin Livia uit Napels.

Museumshop

Op de tien postzegels staat de waardeaanduiding 1, voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De vellen zijn vanaf 19 februari te koop in de Museumshop. Itempje voor verzamelaars!

Foto: PR Rijksmuseum van Oudheden 

reacties