ROC Leiden en ID College krijgen nieuwe naam in april

ROC Leiden en ID College krijgen nieuwe naam in april

LEIDEN – Als de samensmelting van ROC Leiden en ID College rond is, krijgen de scholen één nieuwe naam. Dat zei Ricardo Winter, voorzitter van het college van bestuur van ROC Leiden, tijdens de presentatie van de wintereditie van LEVEN! Magazine.

Ricardo Winter, ROC Leiden: “We verwachten dat we rond april 2017 een nieuwe naam kunnen lanceren, waar beide ROC’s dan gebruik van gaan maken.”

Fusie loopt voorspoedig

Winter: “We zijn sinds vorig jaar december met een intensieve samenwerking met het ID College bezig. Dat loopt voorspoedig moet ik zeggen. Zo hebben we onder meer een gezamenlijk gezondsheidscollege opgericht.” Leerlingen van beide scholen krijgen hierin les van docenten van beide ROC’s. En dit soort samenwerkingen worden tot de daadwerkelijke fusie verder uitgebreid.

Die nieuwe naam wordt al ruim voor 2018 geïntroduceerd. Volgens de huidige plannen moet de fusie namelijk rond zijn in augustus 2017. Dat is eerder dan aanvankelijk was gepland. Maar de samenwerking loopt zo voorspoedig dat de scholen niet langer willen wachten dan nodig.

Foto: LEVEN!TV Live

reacties