Wethouder Roos van Gelderen struikelt vlak voor de finish

Wethouder Roos van Gelderen struikelt vlak voor de finish

LEIDEN – Vlak voor het nieuwe Leidse college het stokje overneemt, komt SP-wethouder Roos van Gelderen alsnog ten val. Ze neemt haar verantwoordelijkheid omdat er teveel geld is uitgegeven bij het bouwen van tijdelijke woningen voor statushouders.

Van Gelderen stapt op

De oppositie nam haar de overschrijding van het budget met € 1,2 miljoen euro zeer kwalijk. Vooral omdat uit een onderzoeksrapport bleek dat de wethouder geen enkele grip had op het project. Bovendien werden de financiële gevolgen en de omvang ervan pas in een heel laat stadium bekend. Het rapport werd al op 3 mei gepresenteerd maar op aandringen van de rest van het college stapte Van Gelderen toen niet op.

In de gemeenteraadsvergadering van aankomende donderdag zou een spoeddebat gehouden worden over de kwestie. Met een motie van wantrouwen in het verschiet, kiest de wethouder Jeugd, Zorg en Welzijn nu al eerder eieren voor haar geld. Op 23 mei wordt het nieuwe college van D66, GroenLinks en PvdA geïnstalleerd, tot die tijd neemt wethouder Damen (PvdA) de portefeuille van Van Gelderen over.

Foto: Gemeente Leiden

reacties