RTC erkend: tafeltennis in Leidse regio naar hoger niveau getild

RTC erkend: tafeltennis in Leidse regio naar hoger niveau getild

LEIDEN – Het regionaal trainingscentrum is officieel erkend door de Nederlandse Tafeltennisbond. In het RTC kunnen tafeltennistalenten hun skills perfectioneren en naar een hoger plan brengen.

Talenten uit Leidse regio

De erkenning van het RTC Tafeltennis regio Leiden is door de Nederlandse Tafeltennisbond officieel bevestigd. Technisch directeur Achim Sialino van de tafeltennisbond stuurde de bevestiging van de erkenning deze week naar Leiden. Het RTC is opgezet door lttv Scylla, DocoS Tafeltennis, de stichting Topsport Leiden en het Leonardo College en is bedoeld voor alle talenten uit Leiden en de regio.

Twee keer zoveel trainen

RTC-coach Olivier Altenburg is al een jaar bezig met het scouten en coachen van tafeltennistalenten uit de Leidse regio.

“Wij ontdekken nu al talentvolle spelers in verschillende leeftijdscategorieën”, aldus Altenburg. “De faciliteiten zijn erg goed voor deze kinderen, ze kunnen twee keer zo veel trainen als bij hun club en dat is ook echt nodig om mee te kunnen komen met de nationale en misschien ooit internationale top.”

Nog meer erkenning

Kortgeleden werd ook het RTC Waterpolo Regio West, dat eveneens vanuit Leiden opereert, erkend en is de Nederlandse Basketball Bond bezig om het Leidse RTC als nog een erkenning te verschaffen. Hierover wordt uitgebreid met de bond gesproken. Ook is vorig jaar een  Rugby College gestart dat tot een erkend RTC moet leiden.

Foto: Arcief Scylla / Wim de Leeuw

reacties