Ruim 3000 miljonairs in Leidse regio

Ruim 3000 miljonairs in Leidse regio

REGIO – In de Leidse regio gaan rijkelijk bedeelde mensen het liefst in Oegstgeest wonen, Leiden is de minst aantrekkelijke woonplaats voor miljonairs, zo blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws.

Steeds rijker

Nederland wordt steeds rijker; het aantal miljonairs groeit. Op basis van cijfers van het CBS zocht RTL Nieuws per gemeente uit hoeveel mensen er wonen met 1.000.000 euro of meer op de bankrekening. In de Leidse regio blijkt best wat geld te wonen.

Leidse regio

In Oegstgeest wonen relatief de meeste miljonairs van de regio: 864 stuks, goed voor 3,7 procent van het totale inwonersaantal. Daarna volgt Voorschoten met 715 miljonairs; 2,8 procent. In Zoeterwoude is 2,3 procent rijk, dat zijn 196 mensen. Leiderdorp scoort er met 315 een stuk minder; 1,3 procent van de bevolking. Hekkensluiter Leiden heeft er dan wel 1072, maar dat is  0,9 procent van alle Leidenaren.

Landelijk

In totaal wonen er 106.000 miljonairs in Nederland. De meeste miljonairs wonen bij elkaar in Wassenaar en in Het Gooi, de minste per hoofd van de bevolking vind je in Limburg, Groningen en Flevoland.

Foto: Pixabay

reacties