Schaatshelden op de bres voor geschrapte schaatshal

Schaatshelden op de bres voor geschrapte schaatshal

LEIDEN – De regionale schaatsliefhebbers zijn nog steeds niet over het nieuws heen: er komt mogelijk geen nieuwe schaatshal bij Sportpark De Vliet. Ook regionale én nationale schaatshelden bemoeien zich er tegenaan.

Gat op de begroting

Vorige week donderdag liet sportwethouder Paul Dirkse in een brief aan de Leidse raad weten dat de bouwwerkzaamheden rond de nieuwe ijshal bij De Vliet zullen worden stopgezet. Er wordt sportief aan de weg getimmerd met een nieuw zwembad, een nieuwe sporthal en een nieuwe ijsbaan, maar dat blijkt allemaal iets kostbaarder dan gepland.

Met het schrappen van plan ijsbaan kunnen de gaten op de begroting van de plannen zwembad en sporthal opgevangen worden. In plaats van nieuw te bouwen, gaat wethouder Dirkse nu de schaatshal aan de Vondellaan opknappen. Tenminste, als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel.

4 miljoen euro

De schaatsverenigingen hebben nu gezamenlijk de handschoen opgepakt. Zo ligt er een petitie om de gemeenteraad ertoe te bewegen om de benodigde 4 miljoen euro vast te houden voor de ijsbaan. Daarnaast worden alle schaatsliefhebbers opgeroepen om zich donderdagavond om 20.00 uur te verzamelen op het Stadhuisplein, wanneer er over de ijsbaan vergaderd wordt.

Schaatsgrootheden in actie

Onder de noemer ##redijssportleiden komen ze flink in actie op de social media en vinden veel bijval. Onder anderen van Olympisch kampioen Mark Tuitert. Schaatsen zit hem in het bloed en, hoewel hij gestopt is met professioneel schaatsen, gaat het hem duidelijk aan het hart:

tweet-mark-tuitert-1

 

Oud-wereldkampioen Jeroen Straathof springt volop in de strijd:

tweet-jeroen-straathof

 

Langebaanschaatser Kjeld Nuis stond op zijn eerste ijzers in de Leidse schaatshal:

tweet-kjeld-nuis

 

Ook Olympisch kampioen Bob de Jong slaat aan het mijmeren door het nieuws:

tweet-bob-de-jong

Alles uit de kast

Volgens de gezamenlijke schaatsverenigingen is de Leidse schaatssport ten dode opgeschreven wanneer de nieuwe schaatshal er niet komt. Totdatde definitieve beslissing valt, trekken de verenigingen, schaatsgrootheden en schaatsliefhebbers álles uit de kast.

Beeld: Wikipedia, Schaatshal Leiden via Facebook en #redijssportleiden via Twitter

reacties