Schemerstad: exotische reis door de Leidse grachten

Schemerstad: exotische reis door de Leidse grachten

LEIDEN – Dit Pinksterweekend kon je je laten meevoeren naar een andere wereld. Waar de schemer als een deken over Leiden valt… Waar licht en donker elkaar ontmoeten… Daar ligt Schemerstad.

Zinnenprikkelend

Vrijdag, zaterdag en zondag vond de negende editie plaats van het theaterfestival Schemerstad. Tijdens de schemering voer een colonne boten door de grachten van Leiden, terwijl de passagiers zich lieten verwonderen door acts op de wal. Dit jaar werd ons een exotische reis beloofd, een zinnenprikkelende, fysieke en muzikale ontmoeting tussen culturen.

Historische boot

Ook Leiden.TV stapte dit jaar weer in één van de boten op de Apothekersdijk. Arjan, de schipper, vertelde trots dat we in een 101 jaar oud dametje zaten; de boot werd gebouwd in 1917 en is één van de eerste historische boten die werd omgevormd van schroot tot pareltje. Altijd leuk, zulke wistudatjes.

Drankjes en hapjes

De eerste act had te kampen met enige technische moeilijkheden met het licht, dus de route begon meteen al met een pauze. Geen enkel probleem; de sfeer zat er al lekker in onder de passagiers en de drankjes en hapjes gingen van hand tot hand. Het euvel werd snel verholpen.

Holbewoners, flirten met ballonnen en cello

Er was een act met holbewoners in een onbegrijpelijke taal, er was klassieke dans, er waren vier oude mannen die op een boot probeerden te stappen, er was een man die met ballonnen stond te flirten en er was muziek door een cello.

Hoe dat eruit ziet? Nou, zo dus!

Foto’s: PPCRN / Fleur de Haas

reacties