Schietpartij Arendshorst, verdachte neergeschoten

Schietpartij Arendshorst, verdachte neergeschoten

LEIDEN – [UPDATE 23.50 UUR] Aan de Arendshorst in de Merenwijk heeft een schietpartij plaatsgevonden. De politie heeft een verdachte neergeschoten. Dat heeft de politie zojuist bevestigd. Een opgeroepen traumahelikopter, een zogenoemde LifeLiner, kon onverrichter zaken weer terug.

Man en vrouw aangehouden

In de buurt van de flat is geschoten en daarop kwam rond 20.15 uur de melding binnen bij de alarmlijn. Volgens getuigen zou een man op zijn vriendin hebben geschoten, maar dat is volgens de politie niet waar. Bij de Arendshorst aangekomen, moest de politie gericht schieten om de verdachte staande te houden. De 40-jarige man werd gezocht voor een geweldsmisdrijf en de agenten wisten dat hij wel eens een vuurwapen bij zich zou kunnen hebben.

Toen agenten hem wilden aanhouden kwam het tot een confrontatie waarbij de verdachte is neergeschoten. Deze persoon is naar verluidt afgevoerd naar het ziekenhuis. Zowel de man als de vrouw die bij hem was, is aangehouden door de politie.

Een politiehelikopter vloog rondjes boven het gebied. Daarmee wil de politie uitsluiten dat er nog mensen met wapens rondlopen in de buurt. Bovendien kan het zicht vanuit de lucht inzicht geven in de situatie.

Foto: Emile van Aelst

reacties